• facebook
  • linkedin
  • youtube

Tagata fa'atau a le School of Life Sciences, Sichuan University lomia fa'ailoga maualuga pepa e fa'aaoga ai oloa a Foregene, fa'atasi ai ma le a'afiaga o le 17.848

Talu ai nei, na lomia ai e le au a le Song Xu mai le School of Life Sciences a le Iunivesite o Sichuan se pepa faavaa ua faaulutalaina.Coagulation mea VII, IX ma X o polotini antibacterial e tetee atu fualaau faasaina Gram-negative Bacteria i Cell Research.

6.24

 

Ole Su'esu'ega ole Cell ose tusi fa'asalalau fa'ava-o-malo fa'asalalau fa'atasi e le Chinese Academy of Sciences ma le British Nature Publishing Group, lea e matua fa'atagaina i le lalolagi a'oa'oga.

O le taimi lava na faʻasalalau ai lenei tusiga, na mafua ai loa se lagona i le aʻoga.I le taimi nei, o faʻaiʻuga o suʻesuʻega na maua e le tele o faʻasalalauga e pei o le Xinhua News Agency, World Wide Web, Phoenix Net, Southern Metropolis Daily,Biological Valley, British Daily Mail, American Daily Science, EurekAlert1!, Springer Nature, Phys.org, etc., BioMedCentral ma isi tusi talaaga taʻutaʻua e tele lipoti, ma o loʻo faʻaauau pea le faʻalauteleina o le gauai atu i lenei suʻesuʻega.

6.18-2

 

Na faailoa mai e le tusiga e faapea o mea taua e tolu o le coagulation VII, IX ma X o loo i ai se sao i le amataina o le coagulation cascade o se ituaiga fou o le endogenous host antibacterial protein, o lona uiga, coagulation mea VII, IX ma X ei ai matafaioi taua i le faagasologa o le coagulation.Atonu e mafai foi ona tau faasaga i siama Gram-negative, e aofia ai le "super bacteria" e sili ona tetee e pei ole Pseudomonas aeruginosa ma Acinetobacter baumannii.

Pese Xu, le tusitala tutusa o lenei tusiga, na faapea mai: “I le taimi ua tuanaʻi, sa masani ona talitonu e mafai ona mafua ai le thrombosis, ae o lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai o mea faʻapipiʻi e iai foi le aafiaga faʻapitoa o le sterilization.O le mea muamua lea na maua i totonu ma fafo.”

Tala'aga su'esu'e

E pei ona tatou iloa uma, o le tetee i siama ua avea ma faafitauli ogaoga o le soifua maloloina lautele i le lalolagi atoa.O fa'amaumauga talafeagai o lo'o fa'ailoa mai ai e toeitiiti atoa le 1 miliona tagata e feoti i fa'ama'i siama fa'ama'i fa'asaina i le lalolagi atoa i tausaga ta'itasi.Afai e leai se fofo sili atu, o le numera o tagata maliliu i tausaga taʻitasi mai le 2050 o le a 10 miliona.

O le fa'aleagaina o vaila'au fa'ama'i, fa'atasi ai ma le fa'atupuina lelei o siama, ua fa'atupuina ai nisi o siama fa'ama'i e ono fasiotia e vaila'au fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i fa'asaina, ma toetoe a le mafai ona fa'aumatia "super bacteria".

6.24-3

 

E le gata i lea, pe a faʻatusatusa i siama Gram-positive (Gram +), siama leaga (Gram-) e sili atu ona faigata ona faʻaumatia ona o le i ai o le membrane i fafo (o le vaega autu o le LPS, alias endotoxin, lipopolysaccharide).O le membrane pito i fafo o se teutusi e aofia ai se paʻu sela i totonu, se puipui manifinifi ma se paʻu sela i fafo.

Su'esu'e tala'aga

 

Sa su'esu'eina e le au a Song Xu le aafiaga o mea e fa'a'au'au i le togafitia o tuma ma'i, peita'i i le 2009, na fa'afuase'i ona iloa ai e mafai e mea fa'atupu fa'ama'i ona tape ai siama.Ina ia faʻamatalaina le faiga faʻamaʻi o mea faʻapipiʻi, o le poloketi ua 10 tausaga mai le amataga o suʻesuʻega i le lolomiina o le pepa.

Na maua faafuasei

I le 2009, na iloa ai e le au suʻesuʻe faʻafuaseʻi e mafai e le coagulation factor VII ona tau faasaga i le Escherichia coli i totonu o le sili atu ma le luasefulu faʻaupuga.

Escherichia coli e a'afia i siama Gram-negative i siama.O lenei ituaiga siama e faigata ona taulimaina, ona o latou sela e iai le totonugalemu o le sela i totonu, o se puipui manifinifi ma se paʻu i fafo.E mafai e le teutusi ona taofia fualaau mai fafo ma puipuia siama mai le "faʻalavelave."

Tuuina atu le manatu

O mea faʻapitoa o se vaega o polotini i totonu o le toto e aʻafia i le faʻatupuina o le toto.Pe a afaina le tino o le tagata e mafua ai le toto, e faʻagaoioia mea faʻamalo eseese i lea laasaga ma lea laasaga e fausia ai filaments fibrin, e faʻamaufaʻailogaina le manuʻa faʻatasi ma platelets.Afai e leai se tasi po'o le tele o mea e fa'atupu ai le toto, o le a tula'i mai fa'aletonu o le coagulation.

6.24-4

Ua matauina e saienitisi o tagata gasegase e maua i le coagulopathy e masani ona afaina i faʻamaʻi siama e pei o le sepsis ma le niumonia.O lenei fesoʻotaʻiga na taʻitaʻia ai i latou e faʻapea e le gata ina faia se sao taua i le faʻagasologa o le coagulation, ae e mafai foi ona i ai se aafiaga anti-infection.

Suesuega loloto

Ina ia mafai ona suʻesuʻeina pe mafai e mea faʻapipiʻi ona feagai ma se lautele lautele o siama Gram-negative, na amata suʻesuʻe e le au suʻesuʻe lona masini antibacterial i le loloto.Na latou maua o le coagulation factor VII ma le faʻatulagaina tutusa mea IX ma le factor X, o nei polotini e tolu e mafai ona malepe i totonu o le teutusi malo o siama kalama-negative.

O le tele o vaila'au fa'ama'i fa'ama'i o lo'o i ai e fa'atatau i le metabolism o le cell po'o le membrane cell, ae o nei mea e tolu fa'ato'aga e eseese ituaiga o gaioiga.E mafai ona latou hydrolyze LPS, o le vaega autu o siama i fafo membrane.O le leiloa o le LPS e faigata ai ona ola siama Gram-negative.

Alu atili

Na su'esu'e atili e le au su'esu'e le masini ma maua aio le porotini o le coagulation factor e galue i siama e ala i lona vaega filifili mama, ae o le vaega mamafa filifili e leai se aafiaga antibacterial.

I totonu o le siosiomaga o le aganuʻu a le falesuesue, na matauina manino e le au suʻesuʻe ina ua maeʻa ona faʻapipiʻi le vaega o le coagulation poʻo ona vaega o le filifili mama, o le teutusi siama siama na faʻaleagaina muamua, ona i ai lea i totonu o le 4 itula, na toetoe lava a faʻaumatia atoa le siama siama.

6.24-5

 

Fa'aopoopo le vaega VII le filifili mama i le fa'aleaga Escherichia coli,

O vaega o le membrane i fafo o siama e faʻaleagaina, e faʻaumatia sela

 

E le gata i le Escherichia coli, ae o isi siama Gram-negative na tofotofoina na "faatoilaloina", e aofia ai Pseudomonas aeruginosa ma Acinetobacter baumannii.O nei siama uma e lua o loʻo lisiina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) o le 12 sili ona lamatia o siama i le soifua maloloina o tagata ona o lo latou tetee atu i fualaau faasaina.

Fa'ata'ita'iga fa'amaonia

O fa'ata'ita'iga a manu o lo'o mulimuli mai na fa'amaonia atili ai le aoga o mea fa'amalo fa'asaga i super bacteria.

Na tui e le au suʻesuʻe isumu i le tele o vailaʻau faʻasaina Pseudomonas aeruginosa poʻo Acinetobacter baumannii.Ina ua uma ona tui tui maualuga o le vaega VII mama filifili, na ola ai isumu;ae o isumu i le vaega faʻatonutonu na tui i le saline masani e 24 Na maliliu uma i faʻamaʻi pe a uma itula.

6.24-6

 

A mae'a fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i, fa'asusu le filifili mama fa'amea VII

E mafai ona faia se sao puipuia ma faʻaleleia atili le fua o le ola o isumu

Taua

I le taimi nei, e leai se vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi e iloa e aoga ile hydrolyzing LPS.

O le faʻamalamalamaina o le faʻaogaina o le antibacterial e faʻavae i luga o le LPS hydrolysis ma uiga antibacterial o mea faʻapipiʻi, faʻatasi ma le mafai ona gaosia nei mea faʻapipiʻi i luga o se fua tele i se tau maualalo, e mafai ona maua ai se fuafuaga fou taugofie e faʻafefe ai vailaʻau Gram-negative bacteria O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le soifua maloloina lautele na faʻatupuina.

E le gata i lea, o lenei galuega o loʻo iai foʻi avanoa faʻaoga lautele i faʻataʻitaʻiga falemaʻi.I le taimi nei, e leai ni vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo i ai se aafiaga e ala i le hydrolyzing LPS.O le tuʻufaʻatasia o mea faʻamaʻi o le FVII, FIX, ma le FX e faasaga i le LPS ma le taugofie o le gaosiga tele, o loʻo faʻamoemoe e atiaʻe ni vailaʻau fou e faasaga i faʻamaʻi pipisi "super bacteria".

Fa'alautelega autu

E ui lava e masani tagata i le igoa "super bacteria", o la latou faaupuga saʻo e tatau ona "multi-drug resistant bacteria", lea e faasino i se ituaiga siama e tetee i le tele o vailaau faʻamaʻi.

E pei ona taʻua muamua, o le faʻateleina o le teteʻe o siama i le taimi nei e mafua ona o le faʻaogaina le talafeagai poʻo le faʻaleagaina o vailaau faʻamaʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina maualuga o vailaʻau faʻamaʻi lautele i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le manava.

6.24-7

Ole fa'ama'i ole manava ole fa'ama'i ua tatou masani uma ai.E tusa ai ma fuainumera, e pe tusa ma le 6 i le 9 taimi e aafia ai tamaiti taʻitoʻatasi i le tausaga, ae o talavou ma tagata matutua e pe a ma le 2 i le 4 taimi i le tausaga.

Talu ai o faʻamaʻi pipisi o le manava e masani lava o matagaluega faʻafuaseʻi, o le faʻalavelave sili mo fomaʻi faʻafuaseʻi pe a feagai ma maʻi e le mafai ona latou mauaina faʻamatalaga pathogenic i se taimi puupuu.O le mea lea, o le tuai o suʻega faʻamaʻi e mafua ai ona faʻaogaina e fomaʻi vailaʻau faʻamaʻi lautele (lea e mafai ona aoga).Mo le tele o ituaiga siama).

O le auala lea o le "faasalalauina o se upega tele" o vailaʻau na mafua ai le faʻateleina o le faʻafitauli ogaoga o le faʻamaʻi pipisi o fualaau faasaina.Aua a fa'aauau pea ona mate le tele o a'a ma'ale'ale, o le a fa'ateleina fa'ama'i fa'asaina e suitulaga i galu ma'ale'ale, ma o le a fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le fua fa'atatau o le tete'e o siama i le vaila'au.

6.24-8

O le mea lea, afai e mafai ona maua se lipoti saʻo o le faʻamaʻi pipisi i se taimi puupuu e taʻitaʻia ai fomaʻi i le faʻatonuina o vailaʻau saʻo, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi lautele e mafai ona faʻaititia tele, ma faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le teteʻe o siama.

I le feagai ai ma lenei faʻafitauli faʻapitoa, na sauni ai le au suʻesuʻe faʻasaienisi a Fuji e fausia se pusa e 15-aitema e iloa ai le faʻamaʻi pipisi.

O lenei pusa o loʻo faʻaaogaina le tuʻufaʻatasiga o le Direct PCR ma le tele o le PCR technology, lea e mafai ona iloa Streptococcus pneumoniae, methicillin-resistant Staphylococcus aureus, Haemophilus influenzae ma isi 15 faʻamama faʻafefe masani i totonu ole sputum ile 1 itula.E mafai e siama fa'ama'i ona iloa lelei le va o siama fa'ato'aga (siama masani) ma siama fa'ama'i.Ou te talitonu o le a faʻamoemoeina o se meafaigaluega aoga e fesoasoani ai i fomaʻi i le faʻaogaina saʻo o vailaʻau.

I le feagai ai ma le "super bacteria", o le fili lautele o tagata uma, e leʻi manatu mama i ai tagata.I le tulaga o le ola fa'asaienisi, o lo'o i ai pea le tele o tagata su'esu'e e pei o le 'au a Song Xu o lo'o galulue malosi e su'esu'e ma galulue le leoa i luga o le auala e su'e vaifofo "super bacteria".

O iinei, e fai ma sui o tupulaga olaola ma i latou e faamanuiaina, Fortune Biotech e fia faailoa atu lona faaaloalo maualuga i saienitisi uma oe na tuuto atu a latou taumafaiga ma afu i lenei mea, ma tatalo foi ina ia mafai e tagata soifua ona faatoilaloina le "super bacteria" i se taimi vave e mafai ai ma maua se olaga saogalemu ma maloloina.siosiomaga.

 


Taimi meli: Iuni-25-2021