• facebook
  • linkedin
  • youtube

Fa'aliliuga puna: WuXi AppTec faatonu vaega

I Guangzhou, Saina, o leoleo e nafa ma le fesoasoani i suʻesuʻega faʻamaʻi na tuʻuina atu se vitio mataʻituina: I totonu o le faleʻaiga lava e tasi, na savavali atu ai le toʻalua i totonu o le faletaele tasi ma le isi e aunoa ma se faʻafesoʻotaʻi faaletino.Naʻo le 14 sekone o le ola faʻatasi na faʻatagaina ai le fou o le pale virus e maua se avanoa, faʻamaeʻa ai le salalau.

ata001WuXi AppTec fa'afanua vaega 'au

I Ausetalia i le itulagi i saute, e faateʻia foʻi tagata i le vaʻaia o se "faʻamaʻi vave".Ina ua sailia e le pulega o le soifua maloloina i New South Wales ia mataupu, na latou maua ai o se tagata na aafia ma e le itiiti ifo ma le toatolu tagatana o le "pasi" i fafo o se faleoloa faatau po o se fale kofe, vave ona ulufale i le avanoa lava e tasi, ma o le siama na mafua ai le siama.

O faʻaiʻuga o le faʻasologa o genome viral i faʻataʻitaʻiga o nei mataupu na faʻaalia ai o le coronavirus fou leana mafua ai le siama o le Delta mutant strain, o le coronavirus mutant strain fou lea na maua muamua i Initia ia Oketopa 2020.Na faailoa mai foi e le Academician Zhong Nanshan i se faatalanoaga talu ai nei a le aufaasālalau e faapea "o le galu o le delta e maualuga le uta,o le kasa e mānavaina e o'ona ma e sili ona fa'ama'i", ina ia manaʻomia tulaga faʻapitoa e faʻamatala ai "fesoʻotaʻiga vavalalata"...

Fa'aleaga le lalolagi

Ia Aperila ma Me 2021, sa i ai se galu mataʻutia o faʻamaʻi i Initia.E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Initia,o le numera o mataupu fou na faʻamaonia i le aso e tasi na sili atu i le 400,000 i le taimi e tasi!E ui lava o loʻo i ai faʻatasiga tetele ma isi mea i tua atu, o le mea moni e le mafai ona faʻamaonia o le numera o tagata ua aʻafia i le Delta mutant strain ua vave ona faʻateleina.

I fafo atu o Initia, mai Nepal i Asia i Sautesasae, i se eria tele i le lalolagi, na salalau foi le Delta mutant strain i le lua masina talu ai.

O le Delta variant o le fesuiaiga sili ona pipisi e maua i le taimi nei.Ua maua i le 85 atunuu/itulagi ma ua sosolo vave i tagata e le'i faia tui.” Fai mai le Faatonu Sili Aoao o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi Dr. Tan Desai ia Iuni 25 i le fonotaga a le au tusitala.

ata002Dr. Tan Desai, Faatonu Sili Aoao o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi |ITU Ata mai Sineva, Suiselani, CC BY 2.0, e ala i Wikimedia Commons)

O le mataupu muamua o Delta na maua i Peretania i le ogatotonu o Aperila.I lena taimi, ina ua mavae ni nai masina o le "poloka", faatasi ai ma le alualu i luma o tui, o le numera o faʻamaʻi, falemaʻi, ma maliu na paʻu i lalo, ma o le faʻamaʻi na foliga mai ua faʻaleleia.

Ae ui i lea, o le Delta mutant strain na vave ona maua le lona tolu o galu o faʻamaʻi pito i luga i Peretania, ma le numera o mataupu fou i le aso na sili atu i le 8,700.O le siama na sosolo vave i tagata e leʻi faia ni tui, faʻamalosia Peretania e tolopo lana fuafuaga e toe tatala.Ae o le mea moni,o le Delta mutant strain o loʻo i ai nei ua suia ai le Alpha mutant strain (o lona uiga, le B.1.1.7 mutant strain) na maua muamua i Peretania, ma ua avea ma coronavirus fou i le lotoifale.

I luga o le konetineta o Amerika, o le tulaga o Delta variants na mafua ai foi le popole.E tusa ai ma se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faia i Kalefonia,o le numera o mataupu na mafua mai i le Alpha variant strain, lea sa avea muamua ma "mainstream", ua pa'ū mai le sili atu i le 70% i le faaiuga o Aperila i le tusa ma le 42% i le faaiuga o Iuni, ma o le "sii aʻe" o le Delta variant e nafa ma lenei.O le mafuaaga autu o lenei suiga.Na lapatai mai le faatonu o le US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) e faapea, i nai vaiaso o lumanai, o le Delta variant e ono avea ma suiga fou o le coronavirus i le Iunaite Setete.

ata003Tulaga o fa'ama'i 'ese'ese COVID-19 mutant virus (Delta mutant strains e lanu meamata) |nextstrain.org)

I Saina, e faaopoopo atu i Guangzhou, o mataupu o Delta mutant strains na maua foi i Shenzhen, Dongguan ma isi nofoaga lata ane.Ua amata le fefinaua'iga a tagata ma Delta mutant strains.

E le gata ina sili atu le malosi o le salalau

Talu mai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi fou o le pale mo le sili atu ma le tausaga, o le tele o ituaiga o mutant ua tosina atu i ai faʻapitoa, e aofia ai le Alpha mutant strain na faʻamaonia muamua i le United Kingdom ia Setema 2020, ma le Beta mutant strain (B.1.351) lea na faʻamaonia muamua i Aferika i Saute ia Me 2020. , Ma o le Gamma variant (P.10) na maua muamua i le masina o Novema 2.

I le aso 11 o Me, na lisiina ai e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi le Delta mutant strain na muamua maua i Initia o le lona fa "ese'esega o popolega” (VOC).E tusa ai ma le faʻamatalaga a le WHO, VOC o lona uiga" masalomia pe faʻamaonia o le a mafua ai le faʻateleina o faʻasalalauga poʻo le oona;po'o le fa'atupula'ia po'o le suia o fa'aaliga fa'ama'i;po'o le fa'atupuina o suiga i su'esu'ega o lo'o i ai, togafitiga, ma le aoga o tui.

O faʻamaumauga o loʻo iai mai faʻalapotopotoga e pei o le Matagaluega o le Soifua Maloloina a le Malo o Peretania (PHE) o loʻo faʻaalia aio le gafatia o le felauaiga o le Delta variant strain e 100% maualuga atu nai lo le uluai galu;faʻatusatusa i le Alpha variant strain na faʻasalalau i le lalolagi atoa i le afa lona lua o le tausaga talu ai, o le Delta variant O le gafatia o le tuʻuina atu o le galu e sili atu le malosi, o le faʻasalalauga e 60% maualuga.

I le faaopoopo atu i le faʻateleina o le faʻamaʻi pipisi ma le mafai ona faʻasalalau, na fai mai Feng Zijian, o se tagata suʻesuʻe i le Nofoaga Autu a Saina mo le Pulea ma le Puipuia o Faʻamaʻi, ina ua faʻalauiloaina mataupu lata mai o pale fou i Guangzhou, o le Delta mutant strain "o le isi itu e fa'apu'upu'u le taimi fa'a'a'ai po'o le va'aiga-i se taimi pu'upu'u).E lima pe ono augatupulaga na pasia i le na o le 10 aso."E le gata i lea, o le suʻega PCR o faʻataʻitaʻiga mai tagata aʻafia na faʻaalia ai le faʻateleina o viral load, ma faʻateleina ai faʻamaʻi pipisi.

I totonu o Peretania, lea na maua ai e le Delta variant le 90% o mataupu, o faʻamaoniga muamua e faʻaalia ai.faʻatusatusa i le Alpha variant, o tagata e aʻafia i le Delta variant e toetoe lava faaluaina le ono faʻamaʻi i le falemaʻi, o lona uiga o le aʻafiaga o le falemaʻi e faʻateleina i le 100%.

ata004O suiga taua o le kenera o lo'o tauaveina e le tele o fa'ama'i fou o le coronavirus mutant virus o lo'o popole nei.Faatasi ai ma i latou, o le Delta mutant strain e 13 suiga faʻapitoa faʻatusa pe a faʻatusatusa i le siama muamua |WuXi AppTec Content Team

Faʻamasino mai le faʻasologa faʻasologa o le Delta mutant strain,o loʻo i ai ni suiga tulaga ese i le kenera e faʻapipiʻi ai le spike protein o le coronavirus fou, lea e le gata e aʻafia ai le mafai ona feaveaʻi siama, ae e mafai foi ona mafua ai le sola ese..I se isi faaupuga, o le faʻaitiitia o antibodies na gaosia pe a maeʻa faʻamaʻi muamua poʻo tui e mafai ona faʻavaivaia ai le mafai ona fusifusia i le Delta variant.

Le taua o le tui

I le feagai ai ma le faʻalavelave faʻafefe o Delta, e mafai e tui puipui o loʻo i ai nei ona maua ai se puipuiga lelei?

"Natura" lomia se pepa suʻesuʻe ia Iuni 10th.O faʻaiʻuga o suʻega o le malosi o le faʻaogaina o le antibody na faʻaalia ai lena mealua pe fa vaiaso talu ona maeʻa faʻamaʻiina o tui e lua o tui mRNA neocorona BNT162b2, o le antibody neutralizing na gaosia i totonu o le tino o le tagata ei ai se aafiaga lelei i Delta.O lo'o iai pea le a'afiaga o le a'afiaga.

ata005

Fa'asao le gaioiga a le tui tui e faasaga i le uluai coronavirus fou ma ituaiga mutant eseese e aofia ai le Delta strain |Fa'asinomaga [1]

I le tali atu i suiga tetele e lua o siama, Delta ma le Alpha, e mafua ai le faʻailoga COVID-19, o le a le aoga o tui puipui e mafai ona puipuia ai, na faalauiloa ai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a le Malo o Peretania le iʻuga o se suʻesuʻega moni i le lalolagi i le faaiuga o Me.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia e ui lava o le tui e faʻavaivaia le puipuiga o le Delta strainfa'atusatusa i le fa'ama'i o le Alpha, e mafai lava ona fa'aitiitia le fa'atupuina o fa'ailoga fou fou.Fa'ato'a fa'agata i tui e lua ole tui mRNA, ole a'afiaga puipuia e mafai ona o'o ile 88%;i se faʻatusatusaga, o le puipuiga faʻasaga ia Alpha e 93%.

Na maua foi e le suʻesuʻega, afai e naʻo le tasi le tui o le tui, o le malosi e puipuia ai le mutant e matua faʻaitiitia.Tolu vaiaso talu ona maeʻa le tui muamua, o tui e lua e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻailoga fou e mafua mai i le Delta variant strain i le 33%, ma le lamatiaga mo le Alpha e 50%, o ia mea uma e lua e maualalo ifo nai lo le puipuiga na faia pe a uma le tui atoa o le 2 tui.

ata006Puipuiga lelei o tui fou e lua e faasaga i le B.1.617.2 ma le B.1.1.7 mutant strains |Fa'asinomaga [8]

O le tusi talaaga faʻafomaʻi faʻamaonia "The Lancet" na faʻasalalau se isi faʻamatalaga mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina a le Malo o Peretania ia Iuni 15, faʻaalia ai.ole tui puipui fou atoa e lua-pana (e aofia ai le tele o ituaiga tui) e mafai ona matua fa'aitiitia ai le lamatiaga o le falema'i.O le suʻesuʻega foʻi na faʻaalia ai e le itiiti ifo i le 28 aso talu ona tuʻuina muamua, o le aʻafiaga puipuia o le tui e iloagofie.

Faʻavae i luga o le tele o faʻamaoniga, WHO ma tagata atamamai mai le tele o atunuʻu ua faʻamamafaina pea lena meae matua taua tele le fa'amae'aina o le faiga atoa o tui mo tui e mana'omia ni tui se lua (pe sili atu), aemaise mo le puipuia o le COVID-19 ogaoga ma le oti.

Suiga faifai pea, puipuiga faifai pea

I tagata e maualalo fua o tui, o le Delta variant e iai le avanoa e sosolo vave ai.O se suʻesuʻega e faʻavae i luga o faʻamaumauga faʻasologa o le lata i le 20,000 faʻataʻitaʻiga talu mai Aperila na maua ai lena meai nofoaga o loʻo i lalo ifo o le 30% le pasene o tagata o loʻo faʻamaeʻaina le tui atoa, o le faʻasalalauina o le Delta variant strain e sili atu le maualuga nai lo isi vaega o loʻo i ai le fua o tui e sili atu i lenei pasene.

O isi suʻesuʻega ua iloa ai foi o le tele o eseesega i fua o tui e ono mafua ai le eseesega i le numera o mataupu ma falemaʻi e mafua mai i le Delta variant i itulagi eseese.

A o faʻaauau pea ona sosolo le coronavirus fou i le lalolagi atoa, e le maalofia le suiga o le virus.I le faaopoopo atu i le Delta mutant strain ma le malosi sili atu le gafatia i le taimi nei,o loʻo mataʻituina foʻi e saienitisi le tele o galu o mutant, e aofia ai isi faʻamaʻi e fitu na lisiina o le "Mutant Strains to Be Observed" (VOI) e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.

ata007

O le auala e taofia ai le fesuisuiaʻi pea o le siama fou o le coronavirus, ua talitonu Dr. Michael Ryan o le WHO: “O suiga o kenera e mafai ona mafua ai suiga i uiga o le siama, e pei o le sili atu ona aafia ai tagata, ola i matāua mo se taimi umi, ma faaitiitia le aafia.O le a mafua ai faʻamaʻi pipisi, ma isi.Ae o nei mutant virus e le mafai ona suia le mea o le a tatou faia, latou te faamanatu mai ia i tatou e faia uma puipuiga e mafai ona fai, ma ia faia ni faiga sili atu, e aofia ai le ofuina o matapulepule, faʻaitiitia faʻatasiga, ma isi.

I se aotelega, e ui o le Delta mutant strain ua faʻateleina faʻamaʻi pipisi, faʻapuʻupuʻu le taimi faʻamaʻi, ma sili atu le maʻi o le tagata maʻi, ae e le mafai ona puipuia atoatoa.Pe o tui pe a manaʻomia, poʻo faiga e pei o ufimata ma faʻaesea lautele, e faʻamoemoe e pulea lelei.I le feeseeseaiga ma le Delta mutant, o le mea moni o loʻo i o tatou lava lima.

Fa'asinomaga

[1] Su'esu'eina o eseesega SARS-CoV-2 Na maua mai ia Iuni 24, 2021 mai https://www.who.int/en/activities/tracking-SARS-CoV-2-variants/

[2] Delta coronavirus variant: Saienitisi sauni mo aafiaga, Na maua mai ia Iuni 24, 2021, mai https://www.nature.com/articles/d41586-021-01696-3

[3] O loʻo sosolo faʻasologa o Coronavirus i Initia - o mea ua iloa e saienitisi.Na maua mai ia Me 11, 2021, mai https://www.nature.com/articles/d41586-021-01274-7

[4] SARS-CoV-2 fesuiaiga o atugaluga ma fesuiaiga o loʻo suʻesuʻeina i Egelani.Na maua mai ia Aperila 25, 2021, mai, https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/979818/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_9_England.pdf

[5] Delta Variant o le Coronavirus e mafai ona pule i le US, i totonu o vaiaso.Na maua mai ia Iuni 23, mai https://www.npr.org/sections/health-shots/2021/06/22/1008859705/delta-variant-coronavirus-unvaccinated-us-covid-surge

[6] Na maua mai ia Iuni 26, 2021 mai https://www.thepaper.cn/newsDetail_forward_13296668

[7] Tuuina atu e le pule o le puipuiga soofaatasi ma le pulea o masini a le Fono a le Setete (Iuni 11, 2021) Mauaina Iuni 26, 2021 mai http://www.gov.cn/xinwen/gwylflkjz160/index.htm

[8] Lelei o tui COVID-19 e faasaga i le B.1.617.2 Variant.Na maua mai ia Me 23, 2021, mai le https://khub.net/documents/135939561/430986542/Atectiveness+of+COVID-19+vaccines+against+the+B.1.617.2+variant.pdf/204c11a4-e02e-d6b14-e02e-d6b1b1-e02e-d6b4-e02e-61b4-e02e-61b1-e02e-61b1-e02e-6b1-e04d6b


Taimi meli: Iul-23-2021